Kikærte-curry

Tilberedningstid: ca. 30min Antal: 4 portioner

  • 1 stort zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 små fed hvidløg
  • 2 friske, milde røde chilipebere
  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. garam masala
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 1½ dl kokosmælk
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • 400 g kogte kikærter
  • 75 g lyse rosiner (ca. 1¼ dl)
  • 1¼ tsk. salt

Hak løg, hvidløg og chili fint. Sauter løg, hvidløg, chili og ingefær i ca. 2 min.

Tilsæt de tørre krydderier og lad dem svitse med i ca. 2 min.

Tilsæt blomkål, tomater, kokosmælk og yoghurt, og lad retten dampe stille og under låg i ca. 10 min.

Tilsæt kikærter og rosiner, og lad retten dampe videre i ca. 10 min.

Tilsæt salt og smag til.

Tilbehør: Brune risPynt med friske korianderblade eller persille.