Naan

Ca. 4-6 stk

  • 450g hvedemel (ca.)
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 dl yoghurt naturel eller græsk eller skyr
  • 1 tsk “jomfru i det grønne” (hvis du har dem, ellers helt ok)
  • Smeltet smør til pensling

Lun mælken og rør gæren ud i den.
Mel & salt blandes i en skål. Mælk, yoghurt, olie og evt “jomfru” æltes grundigt til dejen er smidig og glat.
Lad dejen hæve ca. 1 time.

Tænd ovnen på 225 gr og ælt dejen godt igennem, før den deles i 4-6 boller. Rul hver bolle ud i ca 1/2 cms tykkelse.

Brødene bages på midt i ovnen i 5 minutter. De varme brød pensles med smør lige inden serveringen.

Super tilbehør til Dal, Kikærte Curry, Curry etc.