Ca. 4-6 stk
- 450g hvedemel (ca.)
- 2 tsk salt
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 spsk olie
- 1 dl yoghurt naturel eller græsk eller skyr
- 1 tsk “jomfru i det grønne” (hvis du har dem, ellers helt ok)
- Smeltet smør til pensling
Lun mælken og rør gæren ud i den.
Mel & salt blandes i en skål. Mælk, yoghurt, olie og evt “jomfru” æltes grundigt til dejen er smidig og glat.
Lad dejen hæve ca. 1 time.
Tænd ovnen på 225 gr og ælt dejen godt igennem, før den deles i 4-6 boller. Rul hver bolle ud i ca 1/2 cms tykkelse.
Brødene bages på midt i ovnen i 5 minutter. De varme brød pensles med smør lige inden serveringen.
Super tilbehør til Dal, Kikærte Curry, Curry etc.