Drengerøvsgryde

4 personer – samlet tid ca 2 timer (skal koge 1t 10min)

  • 500g ko i tern
  • 1 spsk olie
  • 2 store løg (eller 4 mindre)
  • 2 gulerødder
  • 1 bakke champignon
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 200g cocktailpølser
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 ds flåede/hakkede tomater
  • 1 lille ds tomatpuré
  • 2 tomater
  • 1 spsk dijonsennep
  • 4 spsk paprika
  • 1 spsk sambal olek
  • 2 boullionterninger (okse)
  • 1/2 L fløde
  • frisk basillikum
  • cherrytomater
  • Salt & peber

Gør grøntsager klar. Hak løg, gulerødder i skiver, rense champignoner, peberfrugt i grove tern, tomater i både og bacon i mindre stykker.

Steg kød og paprika godt i en gryde med olien. Tilsæt halvdelen af bacon og steg godt igennem.
Tilsæt grønt (kun halvdelen af champignonerne). Steg ca. 10 min.

Tilsæt tomater (friske, puré og flåede), sambal olek, sennep og boullionterninger. Rør godt igennem. Tilsæt evt. lidt vand hvis for tør. Kog det op og skru ned til simre. Lad simre i 1/2 time.

Tilsæt fløden og lad simre igen i 1/2 time.
Lige inden den halve time er gået steges resterende champignoner, bacon og cocktailpølser på en pande. Tilsæt cherrytomaterne. Hæld over gryderetten som “pynt” – drys med frisk basilikum.

Serveres med ris!