Nok til 4 personer
500g fersk laks u. skin i små tern
12 lasagneplader
Parmesan
Mascarpone/spinatfyld
1 løg
1½ spsk olivenolie
500g helbladet spinat (frossen)
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk tørrede chiliflager
salt og peber
150g mascarpone
Tomatsauce
1 løg
1 spsk olivenolie
1 spsk tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
½ dl piskefløde
2 tsk tørret oregano
½ tsk sukker
salt og peber
Til tomatsauce steges de hakkede løg klare (5-7 minutter) i en lille gryde og resten blandes i. Den koges ca 10min og smages til med salt & peber.
Mascaepone/spinatfyldet laves ved at stege det hakkede løg klart på en pande, hvorefter spinat tilsættes og optøs helt. Tilsæt krydderier og rør godt igennem. Sidst tilsættes mascarpone ved lav varme og det røres ud til en cremet masse. Smag til.
Byg lasagnen op – TYNDT lag tomat, plader, mascarpone/spinat, laks, tomat, plader, mascarpone/spinat, laks, tomat, gentag…, plader, lidt mascarpone/spinat & tomat. Riv med parmesan over.
Bages ca. 30 minutter ved 200 grader.