Belgiske vafler

ca. 12 stk

  • 2.5 dl mælk
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 250 g hvedemel
  • 70 g sukker
  • 1 tsk vanilliesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • Skal af 1 citron, fintrevet
  • Smør til stegning (lidt)

Varm mælk og smør op i en kasserolle. Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive.
Rør alt det tørre (+citronskal) sammen i en skål. Tilsæt blandingen til den lune mælk, imens du pisker. Pisk til der ikke længere er klumper. Pisk derefter én æggeblomme i ad gangen. Vend forsigtigt de stive æggehvider i dejen.
Steg vaflerne i lidt smør i et opvarmet vaffeljern.

Servér dem varme med vanillieis og chokoladesauce.