- 1 løg, hakket
- 3 porrer (kun det hvide/lyse), tynde ringe
- 500g kartofler, i små tern
- 3/4 liter grøntsagsboullion
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk salt
- Peber, friskkværnet
- Smør til stegning
- Bacon
- Lidt af det grønne fra porrerne
- Flutes
Snit og hak det, der skal snittes & hakkes.
Svits løg og kartofler i 2 min (middel varme, løgene må ikke blive sorte). Tilsæt porrer og lad dem svitse med i 2 min.
Hæld boullionen over og lad simre i 15 min +/-
Imens steges bacon sprødt og lidt af det grønne fra porrerne hakkes groft.
Blend suppen (i blender eller med stavblender). Kom tilbage i gryden med fløde, salt og peber. Varm op og smag til.
Serveres med baconknas, hakket porre-top og flutes.