Kartoffelsuppe med porrer

  • 1 løg, hakket
  • 3 porrer (kun det hvide/lyse), tynde ringe
  • 500g kartofler, i små tern
  • 3/4 liter grøntsagsboullion
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • Peber, friskkværnet
  • Smør til stegning
  • Bacon
  • Lidt af det grønne fra porrerne
  • Flutes

Snit og hak det, der skal snittes & hakkes.
Svits løg og kartofler i 2 min (middel varme, løgene må ikke blive sorte). Tilsæt porrer og lad dem svitse med i 2 min.
Hæld boullionen over og lad simre i 15 min +/-

Imens steges bacon sprødt og lidt af det grønne fra porrerne hakkes groft.

Blend suppen (i blender eller med stavblender). Kom tilbage i gryden med fløde, salt og peber. Varm op og smag til.

Serveres med baconknas, hakket porre-top og flutes.