Spanglish paella

4 personer – ca.

  • 250 g brune ris
  • 2 spsk olivenolie
  • 6 dl grøntsagsboullion
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stor rød peber
  • 200 g champignon
  • 1 lille aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 tsk stærk paprika
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 120 g ærter
  • 120 g majs
  • Salt & Peber
  • Bredbladet persille
  • Sorte oliven
  • Citronbåde

Ris: Steg ris i olie til de er klare. Tilsæt boullion, gurkemeje & salt. Kog til de er netop møre.

Hak det hele ud i forvejen. Løg & hvidløg fint, peberfrugt i små tern, champignon i kvarte og aubergine i grove tern.

Svits løg & hvidløg til de er klare. Tilsæt krydderier og steg ca 1 min.
Tilsæt olie, peberfrugt, champignon & aubergine. Steg videre i ca 10 min.

Varm ærter & majs med kogende vand et par minutter.

Vend det hele (grønt + ris) sammen – smag til med salt & peber. Værs’go.

(Hvis den ikke skal være vegansk – så kan de sagtnes trække et par håndfulde rejer, eller måske kylling i små tern)