4 personer – ca.
- 250 g brune ris
- 2 spsk olivenolie
- 6 dl grøntsagsboullion
- 2 tsk gurkemeje
- 1 tsk salt
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stor rød peber
- 200 g champignon
- 1 lille aubergine
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk spidskommen
- 2 tsk stærk paprika
- 1/4 tsk cayennepeber
- 120 g ærter
- 120 g majs
- Salt & Peber
- Bredbladet persille
- Sorte oliven
- Citronbåde
Ris: Steg ris i olie til de er klare. Tilsæt boullion, gurkemeje & salt. Kog til de er netop møre.
Hak det hele ud i forvejen. Løg & hvidløg fint, peberfrugt i små tern, champignon i kvarte og aubergine i grove tern.
Svits løg & hvidløg til de er klare. Tilsæt krydderier og steg ca 1 min.
Tilsæt olie, peberfrugt, champignon & aubergine. Steg videre i ca 10 min.
Varm ærter & majs med kogende vand et par minutter.
Vend det hele (grønt + ris) sammen – smag til med salt & peber. Værs’go.
(Hvis den ikke skal være vegansk – så kan de sagtnes trække et par håndfulde rejer, eller måske kylling i små tern)