Brune kager

(kilde – Frk. jensens)

  • 60g smør
  • 75g brun farin
  • 145g sirup (1 dl)
  • 2 tsk pommeransskal, malet
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk nelliker, malet
  • 1/2 tsk ingefær
  • revet skal af 1 citron
  • 1 tsk potaske
  • 250g mel

Smør, sukker og sirup bringes i kog. Krydderier og citronskal røres i. Gryden tages af varmen.
Rør potaske ud i lidt koldt vand og rør det i den varme sirupsmasse. Stilles nu til afkøling.
Når massen er kold, æltes melet ud i den.

Dejen kan ligge på køl i et par dage. Pakket ind i film.

Dejen rulles tyndt ud og stikkes ud med forme 🙂 Bages ca. 6 min ved 180gr – der skal prøves lidt frem alt efter ovn.