Grøn Mac’N’Cheese

4 personer

  • 1/2 stor porre, eller 1 lille
  • 2 fed hvidløg
  • 250g broccoli, delt i stilk og små buketter
  • 25g smør
  • 1/2 bundt frisk timian (15g ca.)
  • 1,5 spsk mel
  • 7 dl mælk
  • 300g tørret macaroni, eller anden pasta
  • 20g parmesan
  • 100g cheddar
  • 70g babyspinat (der kan bruges frossen)
  • 40g mandelflager, eller hakkede mandler

Snit porre, hvidløg og broccolistilk i tynde skiver. Svits det med timian og smør i en gryde. Lad simre under låg i 15min, eller til det hele er mørt.
Rør melet grundigt i og tilsæt mælken ad et par omgange. Koges igennem i ca 10min, ved jævn varme, til det begynder at tykne. Rør ofte, så det ikke brænder på.
Kog pastaen imens. Det skal kun koges 5min. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Riv parmesan og 2/3 af cheddar i saucen. Rør godt igennem. Kom spinaten i saucen. Hæld det op i en blender, eller brug en stavblender. Blend saucen glat og cremet. Smag til med salt & peber.

Bland pasta, sauce og broccolibuketter i en ildfast skål. Drys med det sidste cheddar og mandler.

Bages ca. 20-25 min, til osten er gylden. Velbekomme!