4 personer
- 1/2 stor porre, eller 1 lille
- 2 fed hvidløg
- 250g broccoli, delt i stilk og små buketter
- 25g smør
- 1/2 bundt frisk timian (15g ca.)
- 1,5 spsk mel
- 7 dl mælk
- 300g tørret macaroni, eller anden pasta
- 20g parmesan
- 100g cheddar
- 70g babyspinat (der kan bruges frossen)
- 40g mandelflager, eller hakkede mandler
Snit porre, hvidløg og broccolistilk i tynde skiver. Svits det med timian og smør i en gryde. Lad simre under låg i 15min, eller til det hele er mørt.
Rør melet grundigt i og tilsæt mælken ad et par omgange. Koges igennem i ca 10min, ved jævn varme, til det begynder at tykne. Rør ofte, så det ikke brænder på.
Kog pastaen imens. Det skal kun koges 5min. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.
Riv parmesan og 2/3 af cheddar i saucen. Rør godt igennem. Kom spinaten i saucen. Hæld det op i en blender, eller brug en stavblender. Blend saucen glat og cremet. Smag til med salt & peber.
Bland pasta, sauce og broccolibuketter i en ildfast skål. Drys med det sidste cheddar og mandler.
Bages ca. 20-25 min, til osten er gylden. Velbekomme!