Tilberedningstid: ca. 30min Antal: 4 portioner
- 1 stort zittauerløg
- 2 fed hvidløg
- 2 friske røde chilipebere
- 1 spsk olie
- 2 spsk fintrevet frisk ingefær
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1½ tsk stødt spidskommen
- 1 tsk garam masala
- 300 g blomkål i små buketter
- 1½ dL kokosmælk
- 1½ dL yoghurt naturel
- 400 g kogte kikærter (svarende til 200g tørrede)
- 1¼ dL lyse rosiner
- 1¼ tsk salt
Hak løg, hvidløg og chili fint. Sauter løg, hvidløg, chili og ingefær i ca. 2 min. Tilsæt de tørre krydderier og lad dem svitse med i ca. 2 min.
Tilsæt blomkål, kokosmælk og yoghurt, og lad retten dampe stille og under låg i ca. 10 min. Tilsæt kikærter og rosiner, og lad retten dampe videre i ca. 10 min.
Smag til med salt og peber.
Tilbehør: Brune ris. Pynt med friske korianderblade eller persille.
Note: Kikærter – de tørrede skal opblødes 12 timer og koges 45 minutter. Vandet skal skiftes efter udblødning.