Kikærte-curry

Tilberedningstid: ca. 30min Antal: 4 portioner

  • 1 stort zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 friske røde chilipebere
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 1½ dL kokosmælk
  • 1½ dL yoghurt naturel
  • 400 g kogte kikærter (svarende til 200g tørrede)
  • 1¼ dL lyse rosiner
  • 1¼ tsk salt

Hak løg, hvidløg og chili fint. Sauter løg, hvidløg, chili og ingefær i ca. 2 min. Tilsæt de tørre krydderier og lad dem svitse med i ca. 2 min.

Tilsæt blomkål, kokosmælk og yoghurt, og lad retten dampe stille og under låg i ca. 10 min. Tilsæt kikærter og rosiner, og lad retten dampe videre i ca. 10 min.

Smag til med salt og peber.

Tilbehør: Brune ris. Pynt med friske korianderblade eller persille.

Note: Kikærter – de tørrede skal opblødes 12 timer og koges 45 minutter. Vandet skal skiftes efter udblødning.