Curry Hvilsom

4 personer

  • 1 svinemørbrad
  • 1 løg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 spsk karry, madras
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 dl vand
  • 1,5 dl røde linser
  • 1 chili, rød
  • 1 ds kikærter (eller 100g tørrede, der udblødes og koges)
  • Salt & Peber
  • Citron
  • Olivenolie

Puds mørbraden for sener og klumper af fedt. Skær den i mundrette bidder.
Hak løg & ingefær fint. Hak chilien fint (inkl. kerner).
Brun kødet i olien et par minutter – bare til det får en smule farve i kanterne. Tag kødet op af gryden.

Svits løg, ingefær & karry i et par minutter i gryden. Tilsæt kød, kokosmælk, tomater og vand. Lad simre under låg i 10 minutter.

Tilsæt linserne og lad simre i 15 minutter.

Tilsæt kikærter og chili. Lad simre 10 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Serveres med ris og pandebrød.